Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Programjaink

Szakmakipróbáló programok:

csináld meg! Tapasztald meg, milyen mesterember lennél!

Interaktív programok:

ne csak nézd, próbáld is ki! Kapcsolódj be az interaktív programjainkba!

Előadások, bemutatók:

ismerd meg azt a világot, aminek csak a gyümölcseit ismered!

Üzemlátogatások:

látogass el az egyes szakmák természetes élőhelyére, ahová máskor nem juthatsz be!


Készítsd el saját kezűleg! Salátakeverés rejtelmei mesterfokon.

Saláta keverés rejtelmei: Készítsd el saját salátádat szakmai irányítással, próbáld ki magad, mint szakács! Tavaszi friss zöldségekből fantáziád alapján állítsd össze kedvenc salátádat és válassz hozzá saláta öntetet! Kóstold meg, amit készítettél!

Kóstold meg! A gasztronómia apró falatkái, különleges ízélményei.

Érdekességek a gasztronómiában, finom és egészséges. Szakács tanulóink által elkészített falatkák megkóstolása. Ismerkedj meg vendégváró „finger meals” ételekkel, milyen sokfélék és egyszerűen elkészíthetők!

Mennyire jó a szaglásod? Érzed? Ismerd fel bekötött szemmel vagy anélkül!

Fűszerek felismerése perceptuálisan (látás-szaglás) Interaktív feladatok megoldása. A legjobb ízesítő anyag kertünk friss zöldfűszere, de sok egzotikus fűszer csak szárított formában kapható. Mennyire ismered őket? Próbáld ki magad, mennyit ismersz fel!

Kézműves termékek bemutatója – ízelítőt adnak a környék termelői, az általuk készített termékekből!

Borecet, lekvár és sajt bemutató. Szűkebb környezetünk termelői által kínált termékeinek kóstolása vásárlási lehetőséggel egybekötve. Tokaji Borecet Manufaktúra Bodrogkeresztúr, Csicsörke Lekvár Bodrogkeresztúr, Házi sajtok, Tarcal

A vendégvárás rejtelmei.  Díszítsd fel tavaszi ünnepi asztalodat!

Próbáld ki kreativitásodat! Tedd az otthoni étkezéseidet is ünnepélyessé! Mitől szép az ünnepi terített asztal? Tanuld meg a szalvéta-hajtogatás technikáit! Mi kerüljön az asztalra? Hová helyezzük el őket?

Menükártya készítése különböző alkalmakra, ereszd el a fantáziádat!

Mi az menükártya? Mi a célja? Mi lesz a vasárnapi ebéd? Szereted a számítógépet? Készítsd el saját menükártyádat! Tedd ünnepélyesebbé a fontos alkalmakat! Okozz örömet kreativitásoddal a környezettednek!

Boszorkánykonyha – keverd meg a kedvenc koktélodat!

Alkoholmentes koktélok keverésének lehetősége és kóstolása, szakemberek irányításával. A flambírozás művészetének megismerése, technikájának kipróbálása. Desszert különlegességek elkészítése és elfogyasztása.

Add el! Hogyan működik a piac? A vevő és az eladó találkozása.

Milyen a mennyiség érzéked? Megállnád a helyed a piacon? Próbáld ki magad! Szolgáld ki a vevőket! Saccold meg, majd mérd ki a megfelelő mennyiséget! Használd a különböző típusú mérlegeket! Mennyit tévedtél?

Adni öröm! A csomagolás öltöztet! A díszcsomagolás lehetőségei.

Ajándék! Mi teszi különlegessé ajándékainkat? Csomagolási ötletek, tedd különlegessé a számodra nevezetes alkalmakat! Próbáld önállóan elkészíteni! Használd ki a kreativitásodat! A lehetőség határtalan!

Versenyezzünk! Gyorsaság, pontosság a felszolgálásban! 

Vidd el adott távolságra a teli poharakkal megrakott tálcát a vendégek asztalához, minél gyorsabban és veszteség nélkül. Próbáld ki az egyensúlyérzékedet! Kíméld meg a vendégeket a kellemetlenségektől.

Speedstacks! A játék és sport, amit könnyű elkezdeni, de nehéz abbahagyni.

A sport neve magyarul Sportpoha-Rak. Vagyis poharakból kell minél rövidebb idő alatt különböző gúlákat építeni. Ezen kívül kiválóan alkalmas a kétoldalúság fejlesztésére, az izom ideg kapcsolatok fejlesztésére, szem kéz koordináció javítására, valamint a két agyfélteke közötti kapcsolat erősítésére. Már kevés gyakorlás után is alkalmas arra, hogy versenyezzenek a tanulók egymással, így fejleszthető a versenyszellem.

 

Back to top