Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs tájékoztatója a mellékelt tájékoztatóban: 

Fenntartói körlevél koronavírus 

A vendéglátás ágazatban tanuló diákjaink számára borvizsgát szerveztünk iskolánkban magyar es idegen nyelven. A diákoknak ismertetniük kellett a főbb borvidékeket és a hozzájuk tartozók borokat, illetve a borok felszolgálásával kapcsolatos szabályokat. Kiemelt figyelmet kaptak a számonkérésben a Tokaj-Hegyaljai Borvidék borai és borászatai. Idegen nyelven hasonló témában szövegfordítás, borbemutatás és a borbontási eszközök ismertetése volt a feladat. A vizsga célja az volt, hogy a munkájukhoz nélkülözhetetlen ismereteket maradandóbbá tegyük.

Helyesírási verseny

 

Iskolánkban, a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában 2019. december 9-én Ádám Ildikó tanárnő szervezésében lebonyolításra került az iskolai helyesírási verseny. A 22 versenyző egy helyesírási TOTO kitöltése során adott számot arról, hogy mennyire jártas a helyesírás területén, ezt követően tollbamondás következett. Az eredményhirdetésre december 11-én került sor. A verseny eredményei a következők lettek:

1.       Vajda Klaudia  11.A

2.       Barna Ágnes    5/13.G

3.       Szükösdi Erika 9.A

Ezúton is gratulálunk a dobogós helyezést elért tanulóinknak a  szép eredményükhöz.

Kazinczy-verseny a KIK-ben

 

2020. február 19-én rendeztük meg a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában az idei iskolai Kazinczy-versenyt, amelyen 10 diák vett részt.

Minden versenyző alaposan felkészült a megmérettetésre, csiszolta, tökéletesítette előadásmódját, és az alkalomhoz illő ünnepi öltözetben jelent meg, ezzel is megtisztelve a rendezvényt. Érdekes, tanulságos és elgondolkodtató szövegeket hallottunk. Mi – a szervezők és a zsűri tagjai - is sokat profitáltunk a szövegekkel való találkozásból.

Ami a kellemes hangulatban eltelt verseny eredményét illeti, a régi, elismert, felsőbb éves diákjaink mellett megjelentek az új tehetségek is. Az első helyen Szabó Virág, 11.A osztályos tanuló végzett, a második a 12.A osztályos Bakó Regina lett, a harmadik helyezést pedig Szükösdi Erika, 9.A osztályos diákunk szerezte meg. Valamennyi versenyző értékes könyvjutalomban részesült.

Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!                                          

                                                                        Ádám Ildikó

                                                                          szaktanár

Szakmai kirándulás

 

2019.11.26-án szakmai kiránduláson vettünk részt a miskolci SPAR üzletben. Az iskolából 18 fő kereskedelmi ágazaton tanuló diák vett részt két szakmai tanár kíséretével.

Mikor megérkeztünk nagyon kedvesen fogadtak minket. Először az egyik osztályvezető tartott egy előadást nekünk, amelyben bemutatta az üzlet kialakulásának és átátalakulásának történetét. Ezután körbevezetett minket az újonnan kialakított eladótérben, majd a raktárban is. Részletesen megismerkedhettünk az árurendelés és az áruátvétel folyamatával. Az eladótérben bemutatták az önkiszolgáló pénztárak működését.

Az üzlet 2018-ban kapott új arculatot, ekkor kibővítették egy éttermi résszel is a boltot, ahol frissen készített ételeket vásárolhatnak a vevők. Az eladók elmondása szerint ebédszünetben nagyon sok ember látogat el ide a környékbeli munkahelyekről. Új szakmai fogalmakkal és ismeretekkel gazdagodtunk pl.food, non-food, polctükör.

Bővebb tájékoztatást kaptunk arról, hogy milyen gyakorlati lehetőségek vannak a diákok számára. Arról is informáltak minket, hogy milyen előnyökkel és milyen juttatásokkal járna, ha az iskola elvégzése után a cégükhöz szeretnénk menni dolgozni.

Rengeteg új információval gazdagodtunk utunk során. Szívesen várnak minket vissza.

A tanév során iskolánk és tanáraink még több ilyen szakmai kirándulást fognak szervezi számunkra, amit érdeklődve várunk.

 

 

Készítette:

Szacskó Bianka, Skarupa Szandra

13.V.osztály kereskedelem szakirány

Back to top