Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

2019. január 17–én délután, hagyományteremtő céllal egészségnapot tartottunk iskolánk és kollégiumunk érdeklődő diákjainak és tanárainak a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

14:00 órától az intézmény konferenciatermében Leskó István és kedves felesége, Cs. Kovács Ilona a körülöttünk lévő növények gyógyhatásaival ismertetett meg bennünket. A jelenlévőknek lehetőségük volt gyógyteák kóstolására, valamint gyógyteakeverékek vásárlására. Az előadás rendkívül jól sikerült, sajnos az idő szűke miatt csak belekóstoltunk ebbe a felettébb érdekes témába. Az érdeklődést jól mutatja, hogy az idő lejárta után még egy bő órát beszélgettek a gyerekek és a kollégák a „mádi füves emberrel”. Nagyon sok kérdés felvetődött, amit örömmel válaszoltak meg.

A következő programot Bodnár Tamásné iskolai védőnő vezényelte le, a III. kollégium társalgó termében. A dohányzás káros hatásairól szóló előadáson a 9. és 10. évfolyamos kollégistáink vettek részt. Mint oktatási intézmény fontosnak tartjuk, hogy a diákjaink kellőképpen ismerjék ennek a rossz szokásnak a veszélyes oldalait. Sajnos korunk fiataljainál nagymértékben elharapódzott a dohányzás iránti szenvedély. Nem titkolt célunk volt, hogy felhívjuk ennek veszélyeire a figyelmüket, a később jelentkező káros hatásokról tájékoztassuk őket, valamint támogassuk őket a dohányzásról való leszokásban. Úgy gondolom, jó úton indultunk el, de ez egy hosszadalmas és nagy odafigyelést igénylő projektünk lesz a jövőre nézve.

A nap zárásaként 19:30-tól Valler Gréta aerobic edző vezetésével a kollégista lányoknak egy könnyed aerobic edzést szerveztünk az iskola tornatermében. Elmondhatom, hogy a résztvevők kellőképpen kiélvezhették a közel egyórás testmozgást. Jólesően elfáradtak, de kitörő lelkesedéssel tudakolták a legközelebbi edzés időpontját.

Mindent összevetve egy jól sikerült egészségnapot zárhattunk, ahol a meghívott előadóink és a diákság is jól érezte magát. Új információkhoz jutottunk egészségünk megőrzése és fenntartása érdekében, amit remélhetőleg sikeresen alkalmazunk majd a mindennapi életünk során.

 

Kovács Mária

földrajz-környezettan szakos nevelőtanár

Back to top