Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

2019. január 21-én rendeztük meg a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában az idei iskolai Kazinczy-versenyt. 14 diák vett részt a megmérettetésen.

A mai digitális világban anyanyelvünk fejlesztése, beszédkultúránk javítása kihívás, mondhatni küldetés. Mégsem számít rendhagyó dolognak, ha időről időre foglalkozunk vele, mert, igény  van arra, hogy szépen beszéljünk, és ezt meg is mutassuk másoknak.

Az iskola tanulói bebizonyították, hogy érdemes figyelmet szentelni anyanyelvünk ápolására. Érezhető volt, hogy mindenki illően készült a versenyre, csiszolta, tökéletesítette előadásmódját. Érdekes és elgondolkodtató szövegeket hallottunk. Mi – a szervezők és a zsűri tagjai - is sokat profitáltunk a szövegekkel való találkozásból, sőt a kötelező szöveg tagolásával, stílusával kapcsolatban (Ady Endre: Petőfi nem alkuszik) rögtönzött szakmai tanácskozás kerekedett.

Ami a verseny eredményét illeti, a régi, elismert, többségében az érettségi küszöbén álló tehetségek mellett megjelentek az új „reménységek”. A 2. és 3. helyezett két 10. osztályos diákunk lett: Kavalecz Zsófia (10.A) és Bagdi Dávid (10.E), az 1. helyezést pedig –nem olyan nagy meglepődésünkre – Tóth Nikoletta (12.A) nyerte el már megszokott és sokat próbált, arányos és mértéktartó prózamondó stílusával. Ők könyvjutalomban részesültek, a többieket pedig egy kis figyelmességgel jutalmaztuk.

Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!

                                          

                                                                       Bodroghy Györgyi

                                                                           szaktanár

Back to top