Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

A szeptemberi  becsengetést követően sok kilencedikes kisdiák kezdte meg tanulmányait a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, akik szakgimnáziumban vendéglátás, kereskedelem szakmacsoportokkal, szakközépiskolában szakács, pincér vagy bolti eladó szakmákkal ismerkednek meg.

Középiskolai életük fontos mérföldköve a pecúr avató, amely után már teljes jogú iskolai polgárnak érezhetik magukat. Erre a vidám eseményre 2018. szeptember 20-án délután került sor az iskola aulájában. A szervező 11. E osztály alapos munkát végzett. Már a vetélkedő előtti hetekben kihirdettek néhány feladatot: a kilencedikes osztályok írjanak ódát a végzősökhöz, készítsék el osztályuk zászlóját, amelyekre pontokat kapnak majd a vetélkedőn.

Az osztályok osztályfőnökeikkel különböző színű pólókban jelentek meg a rendezvényen, a karzatokon a felsőbb éves tanulók szurkoltak nekik.  A zsűriben az iskolavezetés mellett a diákönkormányzat is képviseltette magát. Az osztályok bemutatkozó műsoraival kezdődött az esemény, ahol nagyon ötletes és változatos produkciókat láthatott a közönség. Jól szórakoztak az ódák tartalmán, amelyekben a végzősök dicséretén kívül előre kiadott kulcsszavaknak kellett szerepelni. A vetélkedő további részében az ügyességé volt a főszerep.  Tánc, ének, lufiborotválás, műanyag palack talpra állítása, almával összekötött „sziámi ikrek” összehangolt feladatmegoldása és hasonló, mulatságos produkció várt a versenyzőkre.

A 9. C osztály bizonyult a legügyesebbnek, így a jutalmuk egy csokitorta lett, és megszerezték a jogot arra is, hogy végzősként majd ők rendezhetik az akkori kilencedikesek pecúr avatóját. A kilencedikesek vetélkedője az ünnepélyes eskütétellel zárult.

Back to top