Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

2018. április 26-án került sor a Rendezvények Napjára a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, amely sokéves hagyományra tekint vissza intézményünk falai között. Ezen a nagyszabású szabadidős, sport, szórakoztató és kulturális megmozduláson most is rengeteg program várta a résztvevőket.  Központi eleme az idén iskolánk 60 éves évfordulója volt, így reggel 8 órakor az osztályok felsorakoztak a kézilabda pályán, és adott jelre a „60 év” szavakat megjelenítő alakzatba álltak be színes lapokat emelve a magasba.

Díszvendégünk a felvidéki Udvard hasonló profilú középiskolájának csapata volt, akik a Határtalanul program keretében látogattak hozzánk. Tanulóik részt vettek versenyeinken, ismerkedtek az itteni diákokkal és iskolánkkal.  A főzőversenyen különdíjban részesültek, elhozták sajátos ízeiket, gasztronómiájukat.

A szabadidős és szórakoztató programok mellett mindig megjelenik a szakmaiság is a Rendezvények Napján, ennek fő terepe a Bor és Gasztronómia vetélkedő. Az idén a „gyümölcsök és borok” témakörből készültek fel a benevezett csapatok. Szerepeltek elméleti kérdések, pl. totó kitöltése, receptek írása adott gyümölcs felhasználásával, de játékos gyakorlatias feladatok is, például gyümölcssaláta összetevőinek felismerése, alma szakszerű hámozása, lopóból víz töltése borospohárba. A legjobb csapatok komoly jutalomban részesültek. Az ebédlő előtti területen került sor a főzőversenyre, amelyen tésztaételeket készítettek a 3 fős csapatok, s a zsűri szakmai szempontok szerint értékelte nem csak az elkészített ételt, hanem a hozzá kapcsolódó tálalási módot is. A versenyen kívül az osztályok külön-külön is főztek, hogy délre a versenyeken elfáradt osztálytársak összegyűlhessenek a bográcsok körül.

Az idegen nyelvi munkaközösség teaházat rendezett be az egyik gyakorlóteremben, ahol a tea mellett sütemény és játékos feladatok is várták az ide betérőket. A főépületben szórakoztató matematika verseny, iskolatörténeti vetélkedő, szövegértési-, prezentációkészítő- és díszcsomagoló versenyek várták az érdeklődőket. Iskolánk tanulói színdarabot mutattak be, az ebédlőben fellépett a kangoo csapat, és nagy sikere volt a belső udvaron megrendezett Strong boy vetélkedőnek. A tornateremben és a kinti sportpályákon is igen változatos programokat kínáltak: asztalitenisz, foci és frizbi lehetőségek közül válogathattak az érdeklődők.

Délben került sor a versenyek eredményhirdetésére, ahol minden versenyszámban díjazták az első három helyezést elért csapatot, illetve néhány kategóriában különdíjjal is jutalmazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat. Ezután minden résztvevő megkóstolhatta az iskola 60 éves születésnapi tortáját, amelyet több száz muffinból állítottak össze, így jelképesen befejeződött a jubileumi 60 éves ünnepségsorozat.

Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek, akik felajánlásaikkal támogatták alapítványunkat, és hozzájárultak az idei Rendezvények Napja sikeréhez.

 

 

TÁMOGATÓINK:

Bacchus Étterem – Baji Ferenc

Borecet Manufaktúra

Makk Marci Panzió – Szabolcs Erzsébet

Toldi Fogadó

Vevőcentrum Kft

Wine Art – Király László

 

Back to top