Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

A Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának humán munkaközössége az idei tanévben is szavalóversenyt szervezett a Magyar Költészet Napja alkalmából, amelyre az iskola minden irodalmat, szép verseket kedvelő diákját szeretettel vártuk.

A hagyományoknak megfelelően két költeményt kellett előadniuk a jelentkezőknek. A kötelező vers József Attila Tél című műve volt, mellette mindenki saját ízlésének, személyiségének megfelelő szabadon választott verssel készült. Öröm volt látni, hogy a diákok nem ragadtak le az iskolai szöveggyűjtemények műveinél, hanem bátran válogattak nem csak klasszikusok, hanem mai szerzők versei között is.

A szavalóversenyre 2018. március 27-én került sor az iskola konferenciatermében. A zsűri pontjai alapján első helyen Szabó Dorina 11. A osztályos tanuló végzett, a második helyezett Tóth Nikoletta 11. A osztályos tanuló, a harmadik pedig Kavalecz Zsófia 9. A osztályos tanuló lett. A verseny legjobbjai eredményesen képviselték iskolánkat az április 5-én megrendezett városi szavalóversenyen is, ahol Tóth Nikoletta 2.,  Szabó Dorina pedig 4. helyezést ért el.

Back to top