Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

A Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzős vendéglátásszervező tanulóiként lehetőséget kaptunk arra, hogy a tokaji Hétszőlő Birtokon a szőlő feldolgozásának folyamatába betekinthessünk. Tanulmányainkhoz elengedhetetlen a tokaji borok és azok készítési folyamatának ismerete, ez mind pincérként, szakácsként és üzletvezetőként is fontos számunkra.

         

Makai Gergely ügyvezető igazgató bevezetett minket a borkészítés rejtelmeibe. Megosztotta velünk a birtok dűlőinek jellemzőit és ismertette az általuk termesztett szőlőfajtákat. A dűlők bemutatása után a feldolgozóüzembe mentünk, ahol megtekinthettük a szőlőfeldolgozás lépéseit és az általuk használt technikákat. Ezután a pincébe érkeztünk, ahol megtekinthettük a borkészítés utolsó és az egyben legfontosabb fázisait, az érlelést és a tárolást. Véleményünk szerint nagyon érdekes és látványos élményben volt részünk, ezúton is köszönjük Hétszőlő Birtoknak!

                                                                    Skarupa Henrietta - Vajóczki Lili 

                                                                            2/14. V osztályos tanulók

Back to top