Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Szeptemberben újra sok kilencedikes kisdiák kezdte meg tanulmányait a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiumában, ahol az eddigi vendéglátás, pincér, szakács és eladó szakmák mellett az idén már közgazdasági szakirányt is választhattak. Az első hetek még sok izgalommal teltek számunkra, megismerkedtek az új osztálytársakkal, tanárokkal, tantárgyakkal és magával a várossal is.

Szeptember 22-én sor került a hagyományos Pecúravatóra, amelynek során egy játékos vetélkedő keretében összemérhette tudását az összes kilencedikes osztály. Szervezője a 3/11. D osztály volt, akik annak idején megnyerték a saját Pecúravatójukat, így jogot szereztek, hogy összeállíthatták és levezethették ezt a vidám műsort. Voltak előre kiadott feladatok, például osztályplakát készítése, táncos produkció betanulása, óda írása bizonyos szavak beépítésével, ami már a vetélkedő előtt próbára tette az ügyességüket és kreativitásukat. A tanulók nagy lelkesedéssel készültek, ez a táncos produkciók színvonalában is tükröződött, egységesen, jól begyakorolva adták elő az általuk választott klasszikus vagy modern táncot.

     

A vetélkedő feladatai látványosak és viccesek voltak, egyszerre igényeltek ügyességet, találékonyságot és összehangolt munkát, például a bekötött szemű tanulót osztálytársa navigálhatta a távolból, miközben szétszórva elhelyezett labdákat kellett összegyűjtenie. Volt énekszám felismerése, lisztfújás, sminkverseny bekötött szemmel végrehajtva.

    

A vetélkedőt végül szoros versenyben a 1/9. D osztály nyerte, jutalmuk egy csoki torta lett. A legvégén került sor az ünnepélyes eskütételre, amelyben a kilencedikes tanulók beléptek hivatalosan is a KIK-es diákok nagy közösségébe.

Másnap, szeptember 23-án került sor a 9. évfolyam szülői értekezletére, ahol a kisdiákok zenés, táncos műsorral, versekkel és prózarészletekkel köszöntötték a szülőket, és megmutatták, hogy bár még csak néhány hete járnak iskolánkba, máris közösséggé formálódtak és sok mindenben tehetségesek. Utána Szabó István igazgató úr köszöntötte a megjelenteket, ismertette iskolánk főbb képzési formáit, a diákok jövőbeli lehetőségeit a továbbtanulás, szakmaszerzés útján, illetve bemutatta a kilencedik évfolyamon tanító tanárokat és kollégiumi nevelőtanárokat.  Az összevont szülői értekezletre iskolánk aulájában került sor, majd a szülők a tantermekbe vonultak az osztályfőnökökkel, és osztályonként folytatták a megbeszéléseket.

                                                                                                          Halászné Kiss Melinda

Back to top