Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

A Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ebben a tanévben is megrendezte a játékos idegen nyelvi Kincskereső versenyt 2018. november 14-én. A vetélkedőn angol illetve német nyelvet tanuló nyolcadik osztályos diákok vettek részt három fős csapatokban. Az idén összesen 21 csapat mérhette össze idegen nyelvi tudását, akik 15 különböző általános iskolából érkeztek. A versenyzők hét különböző állomáson oldottak meg játékos angol vagy német nyelvű szókincstudást mérő feladatot. A diákok bebarangolhatták és felfedezhették iskolánkat egy térkép segítségével, és minden állomáson valamilyen kincs várta a kis felfedezőket. Szendvicsebéddel fogadtuk a hozzánk érkező 63 diákot, akik a vetélkedő fáradalmait egy kis sportpoharazással, illetve desszert elfogyasztásával pihenhették ki.

Az angol nyelven versenyző csapatok az alábbi helyezéseket érték el: I. helyezett a rakamazi általános iskola csapata lett, a II. helyezést a mádi általános iskola csapata, a III. helyezést a tállyai általános iskola érte el. A német nyelven versenyző csapatok a következő helyezéseket érték el: I. helyezett a rakamazi általános iskola csapat lett, a II. helyezést a tokaji általános iskola csapata, III. helyezést a rátkai általános iskola csapata érte el. Eredményükhöz gratulálunk! Az első három helyezett csapat tagjai értékes könyvjutalomban részesültek, a szervezők minden egyes résztvevőt emléklappal jutalmaztak. A versenyt az iskola idegen nyelvi munkaközössége szervezte, a lebonyolításban pedig az intézmény több pedagógusa is segített.

Idén 2018. november 8-án ismét sor került a „NYELVKALAND ME” – Nyelvtanulással a boldogulásért című EFOP-3.2.14-17-2017-00005 pályázat keretein belül a Miskolci Egyetem által szervezett élménynapra, amelyen ezúttal a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma harminc 10. osztályos tanulója vett részt.  

Az elmúlt tanévben elindult projekt célja, hogy felkeltse a tanulók érdeklődését az idegen nyelvek (angol és német) iránt, mindezt élményszerűen, nem a hagyományos tanítási órákon megszokott tevékenységek által.  

Az őszi élménynap, melynek témája „Nyelvkalandozások Halloweentől Adventig”, a célnyelvi országok aktuális ünnepkörét próbálta megismertetni a tanulókkal, játékos feladatok segítségével. Idén is volt lehetőség megismerkedni bizonyos nyelvvizsgatípusokkal, festhettek tarisznyát, fejleszthették hallásértési készségüket, országismereti előadásokon és totón vehettek részt. A nap végén a diákok ajándék pólóval, tollakkal és sok-sok élménnyel térhettek haza, amiért hálás köszönet a szervezőknek.   

 

                                                                                           Benzo Viktória

                                                                                              nyelvtanár

A szeptemberi  becsengetést követően sok kilencedikes kisdiák kezdte meg tanulmányait a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, akik szakgimnáziumban vendéglátás, kereskedelem szakmacsoportokkal, szakközépiskolában szakács, pincér vagy bolti eladó szakmákkal ismerkednek meg.

Középiskolai életük fontos mérföldköve a pecúr avató, amely után már teljes jogú iskolai polgárnak érezhetik magukat. Erre a vidám eseményre 2018. szeptember 20-án délután került sor az iskola aulájában. A szervező 11. E osztály alapos munkát végzett. Már a vetélkedő előtti hetekben kihirdettek néhány feladatot: a kilencedikes osztályok írjanak ódát a végzősökhöz, készítsék el osztályuk zászlóját, amelyekre pontokat kapnak majd a vetélkedőn.

Az osztályok osztályfőnökeikkel különböző színű pólókban jelentek meg a rendezvényen, a karzatokon a felsőbb éves tanulók szurkoltak nekik.  A zsűriben az iskolavezetés mellett a diákönkormányzat is képviseltette magát. Az osztályok bemutatkozó műsoraival kezdődött az esemény, ahol nagyon ötletes és változatos produkciókat láthatott a közönség. Jól szórakoztak az ódák tartalmán, amelyekben a végzősök dicséretén kívül előre kiadott kulcsszavaknak kellett szerepelni. A vetélkedő további részében az ügyességé volt a főszerep.  Tánc, ének, lufiborotválás, műanyag palack talpra állítása, almával összekötött „sziámi ikrek” összehangolt feladatmegoldása és hasonló, mulatságos produkció várt a versenyzőkre.

A 9. C osztály bizonyult a legügyesebbnek, így a jutalmuk egy csokitorta lett, és megszerezték a jogot arra is, hogy végzősként majd ők rendezhetik az akkori kilencedikesek pecúr avatóját. A kilencedikesek vetélkedője az ünnepélyes eskütétellel zárult.

Back to top