Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Szakmai kirándulás

 

2019.11.26-án szakmai kiránduláson vettünk részt a miskolci SPAR üzletben. Az iskolából 18 fő kereskedelmi ágazaton tanuló diák vett részt két szakmai tanár kíséretével.

Mikor megérkeztünk nagyon kedvesen fogadtak minket. Először az egyik osztályvezető tartott egy előadást nekünk, amelyben bemutatta az üzlet kialakulásának és átátalakulásának történetét. Ezután körbevezetett minket az újonnan kialakított eladótérben, majd a raktárban is. Részletesen megismerkedhettünk az árurendelés és az áruátvétel folyamatával. Az eladótérben bemutatták az önkiszolgáló pénztárak működését.

Az üzlet 2018-ban kapott új arculatot, ekkor kibővítették egy éttermi résszel is a boltot, ahol frissen készített ételeket vásárolhatnak a vevők. Az eladók elmondása szerint ebédszünetben nagyon sok ember látogat el ide a környékbeli munkahelyekről. Új szakmai fogalmakkal és ismeretekkel gazdagodtunk pl.food, non-food, polctükör.

Bővebb tájékoztatást kaptunk arról, hogy milyen gyakorlati lehetőségek vannak a diákok számára. Arról is informáltak minket, hogy milyen előnyökkel és milyen juttatásokkal járna, ha az iskola elvégzése után a cégükhöz szeretnénk menni dolgozni.

Rengeteg új információval gazdagodtunk utunk során. Szívesen várnak minket vissza.

A tanév során iskolánk és tanáraink még több ilyen szakmai kirándulást fognak szervezi számunkra, amit érdeklődve várunk.

 

 

Készítette:

Szacskó Bianka, Skarupa Szandra

13.V.osztály kereskedelem szakirány

Back to top