Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

2019. november 29-én délután 4 órakor került sor a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szalagavató ünnepségére, amely jelentős mérföldkő a végzős diákok életében. Jelzi, hogy hamarosan kiröppennek a védelmet nyújtó iskolai és családi fészekből, közeledik életük első nagy megmérettetése, az érettségi vagy szakmai vizsga.

Az iskola aulája ünnepi díszbe öltözött, a szülők, rokonok és meghívott vendégek jelenlétében a végzős osztályok a bevonuló zene hangjaira elfoglalták a helyüket. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Rubi Zsoltné, a Szerencsi Szakképzési Centrum kancellár asszonya, valamint Posta György, Tokaj város polgármestere. Szabó István tagintézmény-vezető úr köszöntötte a megjelenteket, és ünnepi beszédében felhívta a végzős diákok figyelmét, hogy fontos kihívások várnak még rájuk és őrizzék meg szívükben a középiskolás emlékeket.

Szavalatok hangzottak el, majd az ünnepélyes szalagtűzés következett, amikor az osztályfőnökök feltűzték osztályaiknak a szalagot: Bodroghy Györgyi Sarolta tanárnő a 12. A osztálynak, Benzo Viktória tanárnő a 3/11. C, Soltész Nóra tanárnő a 3/11. D, László Jenő tanár úr a 3/11. E osztálynak, Szénási Zsuzsanna tanárnő pedig a 5/13. G osztálynak, akik már egy szakma birtokában vállalkoztak arra, hogy szakmai végzettségük mellé érettségi bizonyítványt is szerezzenek.

Ezután Pitkó Brigitta, 5/13. G osztályos tanuló a végzős évfolyam nevében ünnepi beszédben felidézte az itt eltöltött évek emlékezetes pillanatait. Köszönetet mondott a szülőknek a biztos családi háttér megteremtéséért, tanáraiknak a lelkiismeretes munkáért, amellyel segítették őket az akadályok legyőzésében.

Valamennyi osztály színvonalas műsorral készült. Láthattunk keringőt, modern táncot, illetve görög táncot. Az osztály produkcióját az osztályfőnök köszöntése zárta, majd a végzős évfolyam közösen énekelt a szülőknek, és egy-egy szál rózsával köszönték meg eddigi türelmüket és gondoskodásukat.

                                                                                                                                                                                      Ádám Ildikó

Back to top