Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Kilencedikes szülői értekezlet és pecúravató a KIK-ben

 

2019 szeptemberében sok kilencedikes kisdiák kezdte meg tanulmányait a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiumában, ahol az eddigi vendéglátás, pincér, szakács és eladó szakmák, valamint a  közgazdasági szakirány mellett  beindult egy szakmai előkészítő osztályunk is. Az első hetekben a kilencedikes tanulók megismerkedtek az új osztálytársakkal, tanárokkal, tantárgyakkal, az iskolával, a kollégiummal és Tokaj városával is.

Szeptember 23-án iskolánk aulájában került sor a 9. évfolyam összevont szülői értekezletére, ahol a kisdiákok zenés műsorral, versekkel és prózarészletekkel köszöntötték a szülőket, és megmutatták, hogy bár még csak néhány hete járnak iskolánkba, máris közösséggé formálódtak és sok területen tehetségesek. A műsort követően Baloghné Komáromi Tünde tagintézményvezető-helyettes köszöntötte a megjelenteket, ismertette iskolánk főbb képzési szerkezetét, a diákok jövőbeli lehetőségeit a továbbtanulás, szakmaszerzés útján, illetve bemutatta a kilencedik évfolyamon tanító tanárokat és kollégiumi nevelőtanárokat. Ezt követően a szülők a tantermekbe vonultak az osztályfőnökökkel és osztályonként folytatták a megbeszéléseket.

Szeptember 26-án került sor a hagyományos Pecúravatóra, amelynek során egy játékos vetélkedő keretében összemérhette tudását az összes kilencedikes osztály. A rendezvény szervezője a 3/11. D osztály volt, akik annak idején megnyerték a saját Pecúravatójukat, így jogot szereztek arra, hogy összeállíthatták és levezényelhették ezt a vidám műsort. Voltak előre kiadott feladatok, például osztályzászló készítése, valamint óda írása bizonyos szavak beépítésével, amelyben a végzős diákokat kellett dicsőíteni. Ezek a feladatok már a vetélkedő előtt próbára tették az ügyességüket és kreativitásukat. A tanulók nagy lelkesedéssel készültek, ez jól megmutatkozott az elkészült osztályzászlók és ódák színvonalán.

A vetélkedő feladatai látványosak és viccesek voltak, egyszerre igényeltek ügyességet, találékonyságot és összehangolt munkát, például felfújt lufikban található szavakból a léggömbök kipukkasztása után ki kellett rakni és egy lapra felragasztani az iskolánk és az osztályfőnökük nevét. Volt énekszám felismerés, de nem maradt el a lekváros kenyér elfogyasztása kéz segítsége nélkül sem.

A vetélkedőt végül szoros versenyben a 9.E szakmai orientációs osztály nyerte, jutalmuk egy csokitorta lett, amit iskolánk Diákönkormányzata ajánlott fel a győztes osztálynak. A legvégén került sor az ünnepélyes eskütételre, amelyben a kilencedikes tanulók beléptek hivatalosan is a KIK-es diákok nagy közösségébe.

                                                                                                         

                                                                                                          Ádám Ildikó

                                                                                               a 9.E osztály osztályfőnöke

Back to top