Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

A SZSZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ismét kirándulást szervezett Debrecenbe, amelyre 2019.04.16-án került sor. Az utazás költségeit, Nemcsik Judit volt kolléganő ajánlotta fel a 2017/2018-as tanévben, nyugdíjba vonulása alkalmából.

Közel 50 fős csoportunk ellátogatott a Szabó Magda emlékházba, ami a bűvkörébe vonja a látogatót. Varázslatos világra érzékenyít, amelyben a valóság és a képzelet keveredik. Gyermek - és ifjúkorának, hazalátogatásainak emlékeit, helyszíneit őrzi ma is ez az emlékház, és a szülőváros, Debrecen. Ezen kívül még látogatást tettünk a Református Kollégium Múzeumában, ahol egy nemzeti emlékhely tárult elénk, hiszen ott az Oratóriumban fogalmazódott meg a Függetlenségi Nyilatkozat. Megismerkedhettünk a verespántlikás nemzetőrökkel, megtudtuk hol ült Kossuth Lajos, és hol nyomtatták a Kossuth bankót. Sőt, kezünkbe is vehettük a 48-as kincseket.

Ezt követően átsétáltunk a Református Kollégiumba, ahol a díszteremhez vezető lépcsőház fordulójában megcsodálhattuk a négy méter magas, talapzaton álló, másfélszeres életnagyságú pesti Petőfi-szobor feketére festett gipszmintáját.

Továbbá még látogatást tettünk a Debreceni Egyetemen, sétáltunk a debreceni Nagyerdő területén, ahol különleges védett növényfajok és állatok élnek.

Az emlékezetes programok után, megfáradtan, de hatalmas élményekkel gazdagodva tértünk haza, Tokajba.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Nemcsik Judit tanárnőnek, a diákok és a kollégiumi nevelőtestület nevében, hogy lehetővé tette ezt a kirándulást.

 

Tamási Zita

Back to top