Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

„MOBILAK VAGYUNK! – ERASMUS+ GYAKORLAT NÉMETORSZÁGBAN ÉS SZLOVÁKIÁBAN”

A Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának 12 tanulója vett rész külföldi szakmai gyakorlaton Szlovákiában március 14-29. között. Iskolánk szakács, pincér és vendéglátás ágazatban tanuló diákjai a Tempus Közalapítvány Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázat keretein belül a szlovákiai Nyitra településen töltötték a kéthetes szakmai gyakorlatot.

A diákokat Nyitrán a partneriskolánk, a SOŠ gastronómie a cestovného ruchuiskola igazgatóhelyettese, PaedDr. Irena Suchterová és kollégái várták, akik gondoskodtak a gyakorlati helyekről, szállásról, étkezésről és a szabadidős programokról is. A diákok a gyakorlatot Nyitra különböző éttermeiben teljesítették, az ott dolgozó mentorok felügyelete alatt. A gyakorlat során betekintést nyertek a különböző konyhai és éttermi folyamatokba, megtanultak elkészíteni hagyományos szlovák ételeket, fejleszthették kommunikációs készségüket és angol nyelvtudásukat, bővíthették szakmai ismereteiket. Megtapasztalhatták, milyen beilleszkedni egy új csapatba, illetve egy multikulturális környezetbe.

A munka mellett szabadidős programokat is szerveztek a gyakornokok számára: városnéző séta, a nyitrai vár és a város múzeumainak megtekintése, arborétum látogatás, túra a Zobor hegyre, illetve egy egész napos pozsonyi kirándulás.

Tanulóink élményekkel, barátságokkal, új ismeretekkel és szakmai tapasztalattal gazdagon térhettek haza, amiért köszönet illeti a szervezőket.

Benzo Viktória

kísérőtanár

                               

Back to top