Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Iskolánk, a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 2017-től intenzíven együttműködik a Miskolci Egyetem “Nyelvkaland ME”- Nyelvtanulással a boldogulásért című projektjében. A program lehetőséget teremt az angolul és németül tanuló középiskolások számára, hogy igazán élménnyé váljon a nyelvtanulás, játékos formában sajátítsák el az idegen nyelvek szabályait, később pedig nyelvvizsgát szerezhessenek, amely 2020-tól már a felsőoktatásba való bekerülés feltétele lesz.

A projekt egyik mérföldköve, hogy az egyetem „Élménynapot” tart, amelynek keretében a diákok ellátogatnak Miskolcra, és egész nap vidám programokon vesznek részt az egyetemi campusban. 2019. március 21-én a 15 fő angolos és a 15 fő németes csoport izgatottan várta kísérő tanáraikkal együtt az indulást, hogy autóbuszra szállva részt vehessenek az egyetemi rendezvényen. 9 órára érkeztek meg, és az ünnepélyes megnyitó után, melyet Dr. Torma András, az egyetem rektora is megtisztelt jelenlétével, és beszélt a középiskolásoknak a nyelvtanulás fontosságáról, megkezdődött az igazi nyelvi kalandozás. Volt idegen nyelvű kvízjáték, a tavaszi ünnepkörhöz kapcsolódó ország ismereti vetélkedők, táskafestés húsvéti motívumokkal, próbanyelvvizsga lehetőség, filmbejátszásokhoz kapcsolódó totók, és számtalan játékos feladvány tette feledhetetlenné az egyetemen eltöltött napot. A diákok egyetemista kísérővel járták végig a helyszíneket, megismerkedtek a könyvtárral, az egyetem épületeivel és parkjával, többen komoly ösztönzést kaptak, hogy az érettségi után továbbtanuló diákként is a régióban maradjanak.

A nyelvi csoportok összetétele félévenként változik, 2020-ig még nagyon sok diákunk részese lehet ennek az élményalapú nyelvtanulásnak, és reméljük, valamennyien közelebb kerülnek a használható nyelvtudás megszerzéséhez.

Back to top