Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

A Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 2017-ben  sikerrel pályázott a Tempus Közalapítványnál diákjaink külföldi szakmai gyakorlatának finanszírozására. Az „Induljunk!-vár bennünket Európa és Németország” elnevezésű projekt keretein belül iskolánk vendéglátós, szakács és pincér tanulói 2 alkalommal utazhattak Németországba egy hónapra szakmai gyakorlatra. A második csoport 17 gyakornoka 2018  júliusában Türingia tartományban  3 és 4 csillagos szállodákban töltötte nyári gyakorlatát, ahol szakmai tapasztalataik bővítése mellett nyelvtanulásra is kitűnő lehetőségük nyílt.

Az elvégzett munkáért járó megérdemelt jutalmat a 2018. november 27-én megtartott ünnepi zárórendezvényen vehették át a diákok. A tanulók PowerPoint bemutatókkal kísért élménybeszámolót tartottak az egyes gyakorlati helyeken elsajátított szakmai ismereteikről és szabadidős tevékenységeikről.

Zárókonferenciánk fő napirendi pontjaként Szabó István igazgató úr és németországi partnerünk, dr. Manfred Müller úr közösen adták át a tanulóknak a magyar és német nyelvű Europass mobilitási igazolványokat, a fogadó fél által kiállított német nyelvű tanúsítványokat, ill. iskolánk külföldi szakmai gyakorlatot elismerő okleveleit. A szakmai gyakorlat során nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Glonczi Andrea, 10. D osztályos tanulónk vehette át külföldi partnerünk díját.

Ezúton is szeretnék gratulálni a résztvevőknek az iskola minden pedagógusa nevében a szakmai gyakorlat sikeres teljesítéséhez!

Ladányiné Kohlmajer Zsuzsa

projektkoordinátor

Back to top