Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Iskolánk, a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma az idén is képviseltette magát a 18. alkalommal megrendezett "Szabad a pálya..." Pályaválasztási kiállításon Nyíregyházán 2017. október 11-12-én, november 8-9-én pedig Miskolcon. Az idén első alkalommal Sátoraljaújhely is otthont adott a rendezvénynek november 15-én.

Az óriási kiállítói és látogatói létszámra tekintettel minden helyszínen a városi sportcsarnokokban került megrendezésre a nagyszabású börze, és az adott régió pályaválasztás előtt álló diákjai kaptak meghívást. A megye középiskolái mutatkoztak be, és a rendezvény fő célja, hogy az érdeklődők megismerhessék a középfokú oktatási intézmények felvételi rendszerét, az aktuális szakirányokat, a felvételi követelményeket. Ezen túl a pályaválasztáshoz kapcsolódó szervezetek is megtalálhatók voltak, mint például a Borsod Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Munkaügyi Hivatal, ifjúságsegítő szervezetek, akik szintén pályaválasztási tanácsadással várták a diákokat.

A színpadon egész napos színes műsor várta a látogatókat. A kiállító iskolák zenés, táncos, vidám műsorokkal, divatbemutatókkal készültek, valamint pályaorientációs kvíz játékban is részt vehettek az érdeklődők, ahol értékes nyeremények várták gazdájukat.

Az általános iskolás diákok egy része már célirányosan kereste azokat a helyeket, ahol az őket érdeklő szakmákról kaphattak információkat, másik részük még nem döntött, így nekik különösen hasznos volt végigjárni a kiállítást.

Iskolánk nagyon látványos standdal vonult fel mindhárom helyszínen. A nálunk oktatott szakmákba nem csak betekinthettek az érdeklődők, de aktívan ki is próbálhatták a jövő pincér tanulói a szalvétahajtogatást, a kereskedők a mérést és díszcsomagok készítését. Szakács tanulóink általuk készített padlizsánkrémes és tonhalas szendvicsfalatkákat kínáltak. A kiállításon iskolánk több tanára és diákja is részt vett, és hasznos információkat adtak a jövő középiskolás diákjainak.

Back to top