Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

KIK-es részvétel az „Esélyteremtés a munkaerőpiacon” pályázatban

 

A miskolci Szimbiózis Alapítvány által menedzselt KARRIER-M projekt célja a sajátos nevelési igényű, speciális szükségletű tanulók munkaerőpiacon való elhelyezkedésének segítése volt. A márciusban kezdődött programban 6 középiskola 40 végzős diákja és mentortanáraik vettek részt, köztük intézményünk, a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának diákjai és tanárai is.

A szülők tájékoztatását és a tanárok felkészítését követően a tanulók Lantegi profilelemzése következett, majd egy 60 órás intenzív kompetenciafejlesztő tréningen (nyári táborban) vettek részt. A bevont diákok 3 helyszínen különböző munkakörökben tesztelhették magukat, állásinterjú helyzetekre és munkahelyi kapcsolatok kialakítására készültek.

A „Tokaji Keri” 6 tanulója szerzett maradandó élményeket és tapasztalatokat a projekt során. Két tanuló december 5-én a Miskolci Egyetem Díszaulájában megrendezett ünnepélyes záró konferencián és díjátadó ünnepségen is részt vehetett mentortanáraik kíséretében.

Itt kerültek átadásra „Az Év Esélyteremtő Munkahelye” díjak is, ahol nagy örömünkre az iskolánkkal szorosan együttműködő Bacchus étterem a kisvállalkozások kategóriában díjazott lett. Ezúton is gratulálunk nekik!

Köszönjük a lehetőséget és a remek együttműködést a SZIMBIÓZIS ALAPÍTVÁNYNAK!

                                                           Katona Éva és Soltész Nóra mentortanárok

Back to top