Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

A Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 2017-ben ismét sikerrel pályázott a Tempus Közalapítványnál és az Erasmus+ az Európai Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramjának keretében tanulóink idén nyáron immár hetedik alkalommal utazhattak Németország Türingia tartományába egy hónapos szakmai gyakorlatra.

Mint minden utazást, ezt is hosszas előkészületek előzték meg. A diákok a kiutazás előtt felkészítő foglalkozásokon vettek részt, ahol a németországi fogadó intézmény képviselője, intézményünk vezetője és szaktanárok látták el a tanulókat a külföldi gyakorlat sikeres megvalósításához szükséges elméleti és gyakorlati tudnivalókkal.

A diákok és kísérő tanáraik 2017. július 2-án este, várakozással telve indultak útnak. A busz 15 óra utazást követően érkezett meg Németország zöld szívébe, Türingiába.

A gyakorlat első napján a csoport Weimarba utazott, ahol a város nevezetességeinek megtekintése és nyelvi oktatás mellett lehetőség nyílt vásárlásra és kulináris tapasztalatszerzésre is.

A kirándulás után a diákok, a kísérő tanárok és a fogadó intézmény képviselői közösen döntöttek a gyakornokok kihelyezéséről. A gyakorlati helyek mindegyike színvonalas, három és négycsillagos szálloda, amelyek megfelelő körülményeket biztosítottak mind a nyelvi, mind a szakmai kompetenciák fejlesztéséhez.  Minden szállodába két fiatal került, ahol festői környezetben, nemzetközi közegben szerezhettek szakmai tapasztalatokat és a szabad idejüket is tartalmasan tölthették. A tanulók a 4 hetes gyakorlat során a szállodákban, éttermekben nyelvi és szakmai tudásuknak megfelelő munkát végeztek, és aktívan részt vettek a szállodai élet mindennapjaiban. Feladataik között szerepelt az étel- és italfelszolgálás, asztalterítés, konyhai előkészítő műveletek, hidegtálak készítése, húsok sütése, büféasztal feltöltése, rendezvények előkészítése és lebonyolítása.  A diákoknak a külföldi szállodai gyakorlaton a szakmai tapasztalatszerzés mellett a nyelvtanulásra is kitűnő lehetőségük nyílt.

Diákjaink nagyon jól érezték magukat, rengeteg élménnyel és tapasztalattal érkeztek haza, és a fogadó partnereinkben is pozitív kép alakult ki a gyakorlaton részt vevő tanulóinkról.

 

A gyakorlatot sikeresen teljesítők névsora:


Ács Evelin

Balogh Andrea

Barna Ágnes

Budai Kinga

Benes Imre

Besenyei Szabolcs

Bodnár Boglárka

Csehi Ibolya

Juhász Dániel

Juszku Rudolf

Kocsis Balázs

Kovács Dániel

Ligler Gábor

Magyar Barbara

Nagy Tamás

Ónodi Csaba Attila

Sipőcz Adrián

Szabó Ádám

Török Tamás

Varga Máté


 

Szabó Edina

projektfelelős tanár

Back to top