Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

 A KIK tanulóinak nyári gyakorlata a Balatonnál

 

Június 22-től négy héten keresztül a Balatonnál töltötte nyári gyakorlatát a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának hat 13. évfolyamos tanulója. Ők a PORTA/B cég megkeresésére vállalták a feladatot, hogy ilyen frekventált idegenforgalmi helyen, Balatonmáriafürdőn gyarapítsák szakmai tudásukat. Itt a vendéglátás szakirány minden területére bepillantást nyerhettek, és az évek során tanult elméleti ismereteket a gyakorlatban kamatoztathatták. Tanulóink a konyhai és felszolgálói ismeretek mellett a vendéglátóipari vállalkozások működtetésének adminisztrációs és gazdasági hátterét is tanulják. A Balaton környéki nagy vendégforgalom sok munkával, de számos hasznos tapasztalattal is járt.

A munkaidejük összetett volt, a nagyobb reggeli vendégforgalom után pihenőidő következett, amit ők is a strandon töltöttek, illetve felfedezték a környék nevezetességeit, szépségeit. A délutáni időszakban újra munkába álltak, és a szálloda esti teendőiből is kivették a részüket.

Munkájukkal meg voltak elégedve, amit az is bizonyít, hogy a gyakorlati idő teljesítése után tovább foglalkoztatták őket a nyár további részében.

                                                                                                          Halászné Kiss Melinda

Back to top