Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs tájékoztatója a mellékelt tájékoztatóban: 

Fenntartói körlevél koronavírus 

A vendéglátás ágazatban tanuló diákjaink számára borvizsgát szerveztünk iskolánkban magyar es idegen nyelven. A diákoknak ismertetniük kellett a főbb borvidékeket és a hozzájuk tartozók borokat, illetve a borok felszolgálásával kapcsolatos szabályokat. Kiemelt figyelmet kaptak a számonkérésben a Tokaj-Hegyaljai Borvidék borai és borászatai. Idegen nyelven hasonló témában szövegfordítás, borbemutatás és a borbontási eszközök ismertetése volt a feladat. A vizsga célja az volt, hogy a munkájukhoz nélkülözhetetlen ismereteket maradandóbbá tegyük.

Kazinczy-verseny a KIK-ben

 

2020. február 19-én rendeztük meg a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában az idei iskolai Kazinczy-versenyt, amelyen 10 diák vett részt.

Minden versenyző alaposan felkészült a megmérettetésre, csiszolta, tökéletesítette előadásmódját, és az alkalomhoz illő ünnepi öltözetben jelent meg, ezzel is megtisztelve a rendezvényt. Érdekes, tanulságos és elgondolkodtató szövegeket hallottunk. Mi – a szervezők és a zsűri tagjai - is sokat profitáltunk a szövegekkel való találkozásból.

Ami a kellemes hangulatban eltelt verseny eredményét illeti, a régi, elismert, felsőbb éves diákjaink mellett megjelentek az új tehetségek is. Az első helyen Szabó Virág, 11.A osztályos tanuló végzett, a második a 12.A osztályos Bakó Regina lett, a harmadik helyezést pedig Szükösdi Erika, 9.A osztályos diákunk szerezte meg. Valamennyi versenyző értékes könyvjutalomban részesült.

Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!                                          

                                                                        Ádám Ildikó

                                                                          szaktanár

Helyesírási verseny

 

Iskolánkban, a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában 2019. december 9-én Ádám Ildikó tanárnő szervezésében lebonyolításra került az iskolai helyesírási verseny. A 22 versenyző egy helyesírási TOTO kitöltése során adott számot arról, hogy mennyire jártas a helyesírás területén, ezt követően tollbamondás következett. Az eredményhirdetésre december 11-én került sor. A verseny eredményei a következők lettek:

1.       Vajda Klaudia  11.A

2.       Barna Ágnes    5/13.G

3.       Szükösdi Erika 9.A

Ezúton is gratulálunk a dobogós helyezést elért tanulóinknak a  szép eredményükhöz.

Back to top