Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Öregdiák Találkozó a Kereskedelmiben

 

2018. április 20-án első alkalommal tartottunk Öregdiák Találkozót iskolánkban, a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában. Az intézmény fennállásának 60 éve alatt több ezer diák szerzett szakmai és érettségi bizonyítványt e falak között, most nagy szeretettel vártuk őket egy kis múltidéző találkozásra.

10 órakor az iskola ebédlőjében Szabó István tagintézmény-vezető úr köszöntötte a megjelenteket, felidézte az eltelt évtizedek fontosabb eseményeit iskolánk életében és mesélt a jelenről, a ma oktatott szakmákról, képzési szerkezetünkről, jövőbeli törekvéseinkről. Ezután iskolánk mai diákjai ünnepi műsorral – néptánccal, énekkel, szavalatokkal – kedveskedtek az egykori tanítványoknak. Egy-egy prózai jelenetben és kivetített régi fényképeken megelevenedett a múlt, ugyanakkor a már megújult, megszépült mai modern iskolaépület képeivel bemutatkozott a 21. század iskolája.

A műsor végeztével ünnepi ebéden vettek részt az egybegyűltek, majd bejárták az iskola főépületét, megtekintették a 60 éves évfordulóra készített kiállítást. Itt egykori tanítványunk, Gál László elszavalta Reményik Sándor Mi midig búcsúzunk című versét. A volt diákok izgalommal keresték egykori tantermeiket a megújult épületben, majd kötetlen beszélgetésen vettek részt. Volt olyan osztály, amelynek tanulói osztálytalálkozójukat szervezték erre az időpontra, de ez az alkalom jó lehetőséget teremtett az évfolyamtársak és egykori kollégiumi csoportok találkozására is. A jó hangulatú rendezvény után úgy gondoljuk, mindenképpen hagyományt szeretnénk teremteni az Öregdiák Találkozóból.

                                                                                                          Halászné Kiss Melinda

                                                                                                                      tanár

Képek

Back to top