Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Szalagavató a Kereskedelmiben

 

2017. november 24-én délután 4 órakor került sor a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szalagavató ünnepségére, amely fontos mérföldkő a végzős diákok életében. Jelzi, hogy hamarosan kiröppennek a védelmet nyújtó iskolai és családi fészekből, közeledik életük első nagy megmérettetése, az érettségi vagy szakmai vizsga.

Az iskola aulája ünnepi díszbe öltözött, a karzatokon és a földszinti széksorokban a szülők, rokonok és meghívott vendégek jelenlétében a bevonuló zene hangjaira elfoglalták helyüket a végzős osztályok. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Kovács Enikő, a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója és Sullerné Perger Mária a Szülői Választmány elnöke is. Szabó István tagintézmény-vezető köszöntötte a megjelenteket, és ünnepi beszédében felhívta az ünnepeltek figyelmét, hogy fontos kihívások várnak még rájuk, amelyeket legjobb tudásuk szerint kell megoldaniuk, és későbbi életük során bárhova is kerülnek, őrizzék meg szívükben a középiskolás emlékeket.

Szavalatok hangzottak el, majd az ünnepélyes szalagtűzés következett, amikor az osztályfőnökök feltűzték osztályaiknak a szalagot: Csicsekné Helmeczi Szilvia tanárnő a 12. A osztálynak, Szabó Edina tanárnő a 12. B osztálynak, Vallerné Venczel Éva tanárnő a 3/11. C, Fekete Gyula tanár úr a 3/11. D, Éles Anita tanárnő a 3/11. E osztálynak, Szénási Zsuzsa tanárnő pedig a 5/13. G osztálynak, akik már egy szakma birtokában vállalkoztak arra, hogy szakmai végzettségük mellé érettségi bizonyítványt is szerezzenek.

Ezután Gazdag Anasztázia 12. B osztályos tanuló a tizenkettedikesek nevében ünnepi beszédben felidézte az itt eltöltött négy év emlékezetes pillanatait, azt, hogy félénk kisdiákokból hogyan kovácsolódtak igazi közösséggé, akik büszkék rá, hogy tokaji diákok lehetnek. Köszönetet mondott a szülőknek a biztos családi háttér megteremtéséért, tanáraiknak a lelkiismeretes munkáért, amellyel segítették őket az akadályok legyőzésében.

Az osztályok színvonalas műsorral is készültek, így az est hátralévő részében a nyitó keringő után klasszikus és modern táncokat, látványos produkciókat adtak elő. Az idén első alkalommal a szakközépiskolai osztályok szakmai profiljukhoz igazították előadásukat, így a pincérek, szakácsok, bolti eladók saját egyenruhájukban igazi show műsort állítottak össze. Mindegyik osztály produkcióját az osztályfőnök köszöntése zárta, majd a végzős évfolyam közösen énekelt a szülőknek, és egy-egy szál rózsával köszönték meg eddigi türelmüket és gondoskodásukat.

                                                                                              Halászné Kiss Melinda

Back to top