Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

loading...

Képtalálat a következőre: „határtalanul logo”

Felhívás

Kérjük hogy alapítványunkat a

 Tokaji Kereskedelmi Szakmunkásképző és Szakközépiskola Oktatási Tevékenységét Támogató Alapítványt

támogassa az ADÓJA 1 %-ának felajánlásával.

18432947-2-05

Felvételi hírek

loading...
Kiemelt hírek
loading...

Iskolai hírek

loading...

RENDEZVÉNYEINK

loading...

A TÁMOP 3.1.4. pályázat keretébenkeretében a Szerencsi SzC. Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma15 diákja kapott lehetőséget, hogy Természetközeli sporttáborban vegyen részt 2015. augusztus 24-28 között.

A tábor első napján a Zempléni Kalandparkban kapcsolódhattak ki a gyerekek, majd a nap végén elfoglalhatták szállásukat a sárospataki Betyár Lovastanyán. Az első este programja a birtok felfedezése után kipróbálhatták a helyszínenűzhető sportolási lehetőségeket pl.: ping-pong, tollas, foci.

A délelőttök a lovak ápolásával és a lovaglás alapjainak megtanulásával teltek, minden nap új ismeretekkel kiegészítvemár meglévő tudásukat. Megtanulhatták például, hogy hogyan kell felkészíteni a lovakat nyergelésre. A kezdeti félelem legyőzése után nagyon lelkesen próbálták elsajátítani a lovaglás alapjait. Első alkalommal lépés közben tapasztalhatták meg a helyes testtartást, a karok és a lábak megfelelő helyzetét.Az oktatójuk az alapvető irányítási technikákat is bemutatta nekik, amiket a későbbiek során maguk is alkalmaztak. A tábor ideje alatt fokozatosan jutottak el a lépéstől az ügetésen keresztül a futószáron vágtázásig. Többek között a lovas gimnasztikát is kipróbálhatták. Lovaglás után belekóstolhattak a falmászás és az íjászat nehézségeibe is.

Délutánonként változatos sportprogramok megszervezésére került sor. Úgy, mint túra a közeli Tengerszemhez, amely Magyarország egyik legszebb turisztikai célpontja. A táborozók többségének az újdonság erejével hatott a kenuzás is a Bodrog folyón. A kenuzást követően a szabad strandon hűsíthették le magukat.

Esténként közösségépítő játékokat játszottak, melyeknek során jobban megismerhették egymást és tanáraikat.

A résztvevő diákok mindegyike rengeteg új élménnyel, gyakorlati ismeretekkel és nem utolsó sorban új emberi kapcsolatokkal térhetett haza.

Back to top