Main Menu

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

loading...

Képtalálat a következőre: „határtalanul logo”

Felhívás

Kérjük hogy alapítványunkat a

 Tokaji Kereskedelmi Szakmunkásképző és Szakközépiskola Oktatási Tevékenységét Támogató Alapítványt

támogassa az ADÓJA 1 %-ának felajánlásával.

18432947-2-05

Felvételi hírek

loading...
Kiemelt hírek
loading...

Iskolai hírek

loading...

RENDEZVÉNYEINK

loading...

Beszámoló

I.                   Egészségnap 2015. szeptember 17.

Program címe: Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi
Középiskolában, Egészségnap

Projektazonosító: TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0704

Projekt címe: Egészségnap

Időpont: 2015. szeptember 17.

Helyszín: Szerencsi SC Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma, Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.

Résztvevők: 9.A, 9.B, 9.C, 9D, 10. F, 12. A, 12. B (7 db iskolai osztály, 159 fő tanuló)

Programszervező tanárok: Soltész Nóra, Kovács Gyula,

      Segítő tanárok: Kovács Csaba, Kassai Zoltán

A program célja: Az egészséges életre nevelés

 

A program2 előadással kezdődött a természettudományi előadóban. Az első előadás Csurgó Gáborné mentálhigiénés szakember közreműködésével a dohányzás veszélyeire hívta fel a figyelmet. A tanulók aktív résztvevőként bekapcsolódtak a téma feldolgozásába. ismerték a veszélyeket, a dohányzás káros hatásait, a leszokás fontosságát.

Második előadásunkat „A test és lélek harmóniája” címmel Cseppely Róbert pszichológus tartotta. Az előadó rávilágított az ép test-ép lélek közmondás valóságtartalmára. Az előadáson részt vevő tanulók érdeklődéssel figyelték az előadást, a téma felkeltette érdeklődésüket.

Ezt követően az iskolatanulóiés pedagógusai egészségügyi szűrővizsgálat keretében részt vettek a Tokaji Egészségfejlesztő Központ munkatársai által elvégzett vérnyomásmérés, vércukorszint mérés, testtömeg index, látás vizsgálat és légzés funkció vizsgálatokon. A vizsgálatok 9:30-tól 13 óráig tartottak. Rossz vizsgálati eredmények esetén az egészségügyi dolgozók felhívták a tanulók figyelmét az eltérésekre, azok kialakulásának okaira. Tanácsokkal látták el őket a jövőre vonatkozóan, illetőleg további szakorvosi vizsgálatokat javasoltak a korrekció elérése érdekében.

Ezzel párhuzamosan a konferencia teremben az egészséges táplálkozás jegyében készült nyers ételek bemutatására és kóstolására került sor. A kijelölt osztályok 1-1 tanóra keretében a büféasztalon elhelyezett gyümölcslevesek, saláták, krémek, egzotikus gyümölcsök, halételek, magvas kenyerek választékából kóstolhattak és ismerkedhettek meg a készítés rejtelmeivel, a tápanyagok, vitaminok táplálkozásban betöltött fontos szerepével.

Az ételeket iskolánk szakács tanulói készítették el a tankonyhán. A büféasztal körüli feladatokat, a terítést, a szervírozást vagy tálalást és a folyamatos töltést szintén iskolánk tanulói biztosították.

A program által kitűzött egyik célt, mely az általános egészségügyi állapot felmérésére, esetleges problémák felderítésére vonatkozott, a nagyszámú résztvevőnek köszönhetően sikeresnek ítélhetjük meg. Az egészséges táplálkozás jegyében bemutatott ételek nem minden esetben találkoztak tanulóink ízlésével, ízvilágával, de új ablakot nyitottak az egészséges táplálkozás lehetőségeire és fontosságára.

 

 

Tokaj, 2015. szept.19.                       

Egészségnapon készített képekért kattintson ide!

                                                                                              Soltész Nóra

 

 

 

 

 

 

Back to top