A 2015/16-os tanévre iskolánk rendkívüli felvételi eljárást hirdet.

2015. május 15-ig lehetőség van az érdeklődő általános iskola 8. osztályos diákoknak az alábbi szakokra jelentkezni.

Szakközépiskolai képzés:

01-es kódszámú:

kereskedelem - marketing üzleti adminisztráció szakmacsoport kereskedelem ágazat. Tanult idegen nyelv angol vagy német. Érettségi után tervezett kimenet a következő szakképesítések megszerzése:logisztikai ügyintéző, kereskedő

Szakiskolai képzés:

05-ös kódszámú:

kereskedelem - marketing üzleti adminisztráció szakmacsoport. A szakképzési évfolyamok és a szakmai és vizsgakövetelmények teljesítése után a tervezett kimenet a következő szakképesítés megszerzése.eladó

Jelentkezési lapért kattintson

A jelentkezési lapok benyújtásának helye:

Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.

Érdeklődni az intézmény titkárságán: 06 47 352 611 -es telefonszámon lehet!

 

„Gyerünk Németországba!”- Idegenforgalmi szakmai gyakorlat Németországban 2014. július 3. – 2014. augusztus 2.

Iskolánk tanulói 2014 júliusában immár ötödik alkalommal utazhattak Németország Türingia tartományába egy hónapos szakmai gyakorlatra. Az utazás a Tempus Közalapítvány Leonardo da Vinci Egész életen át tartó tanulás program Mobilitási projektjén belül valósult meg. Az utazás előtt a kiválasztott 20 diák mentális felkészítésben részesült, ahol az iskola igazgatója és a fogadó intézmény képviseletében Manfred Müller Úr tartott tájékoztatást az utazó tanulóknak és hozzátartozóiknak a gyakorlat menetéről, az alapvető viselkedési szokásokról és elvárásokról..

Tovább

Farsangi & Valentin napi mulatság

A Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumában a kollégisták számára a tél lezárásaként farsangi mulatságot rendeztünk 2015. február 12-én. Tanulóink már hetek óta azon gondolkodtak, hogy minek is tudnának beöltözni. A mulatságot négy különböző stílusú táncprodukció és énekes műsorszám nyitotta meg. A Valentin napra hangolódva a mulatság ideje alatt titkos szavazással választották meg diákjaink a „koli legösszeillőbb párját”, amely szoros eredménnyel zárult, így nagyon izgalom övezte az eredményhirdetést. A párok az alkalomhoz illően Valentin napi ajándékcsomagban részesültek. A táncprodukciók után a jelmezesek felvonulása következett. Idén is színes és ötletes jelmezeseket láthattunk. Ebben a mulatságban a gyerekek mellett a nevelőtanárok is szívesen részt vettek. A sok kreatív produkció megérdemelte, hogy minden fellépő jutalomban részesüljön a DÖK támogatásával. A tombolasorsolás is tartogatott még izgalmakat. A fődíjként összeállított édességcsomagra és tárgy nyereményekre sokan pályáztak. Az estét jó hangulatú zenés, táncos mulatság zárta le, ami kellőképpen megkoronázta a kollégium téli rendezvénysorozatát. Diákjaink lelkesen készülnek a tavaszi kollégiumi programokra.

Valentin Nap Diákjaink körében nagy népszerűségnek örvend a Valentin nap, melyet hagyományosan idén is megrendeztünk a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumában a Diákönkormányzat rendezésében 2015. február 13-án. A DÖK tagjai nemcsak a szerelmet akarták megünnepelni, hanem a barátságra, szeretetre is igyekeztek hangsúlyt fektetni. A tanulók már hetekkel korábban készültek üzeneteikkel kedveseiknek, barátaiknak, amelyeket az érintettek üzenő falon olvashattak a szerelmesek napján. Táncos és énekes produkciók, zenés kívánságműsor színesítette az órák közötti szüneteket. Az iskolában működő modern tánccsoport tagjai lehetőséget kaptak az új produkciójuk bemutatására, amely nagy sikert aratott az intézmény tanulói és tanárai körében is. A programok felkeltették a diákjaink érdeklődését és ennek köszönhetően kellemesen és örömtelien telt el ez a nap, amely tovább színesítette a diákok hétköznapjait és közösség formáló erővel bírt.

Simon Ilona

KIK-es diákok a Szakma kiváló tanulója versenyen

A szakiskolai tanulók legrangosabb megmérettetése az évente megrendezésre kerülő Szakma kiváló tanulója verseny. Az idén három végzős diák, Kovács Alexandra, Mura Emerencia és Csóka Zsanett, a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium 12. E osztályos élelmiszer- és vegyiáru eladó tanulói – a házi versenyről továbbjutva – képviselték iskolánkat az elődöntőben, amely Miskolcon került megrendezésre a Borsodi Kereskedelmi és Iparkamara épületében 2015. január 19-én. Versenyfeladataik élelmiszer és vegyiáru ismeretből és áruforgalomból tevődtek össze, két írásbeli fordulót kellett teljesíteniük, ami kétszer hatvan perces időtartamú volt. Itt főként az elméleti tudásukról kellett számot adniuk, és ezt a bolti gyakorlat során megismert tudással magas szinten ötvözniük. A következő fordulóban még magasabbra kerül a mérce, a tanítási órákon tanultakat a szakirodalomban való jártassággal és gyakorlati rátermettséggel is kell majd bizonyítaniuk. A tét óriási, hiszen a verseny legjobbjai mentesülnek az év végi szakmai vizsgák alól, és hamarabb kézbe vehetik kiváló minősítésű bizonyítványukat. A további versenyzéshez sok sikert kívánunk neki és felkészítő tanárainak.

Pecúravató a KIK-ben

csapatkép

Iskolánkban, a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban mindig nevezetes esemény a 9. évfolyamos osztályok bemutatkozása, a „pecúravató”. Ebben a tanévben szeptember 25-én, délután került sor a nagy megmérettetésre az iskola aulájában, ahol helyet foglaltak a 9. A, 9. B, 9. D és 9. E osztályok osztályfőnökeikkel, a zsűrivel és a műsor megtekintésére összegyűlt nézőközönséggel. Az idén a 12. D osztály volt a rendezvény szervezője, hiszen négy évvel ezelőtt – még kilencedikes diákként – ők nyerték saját évfolyamuk pecúravatóját, és ezzel azt a jogot, hogy szervezői lehettek a mostani műsornak. Felkérésükre a zsűriben az iskolavezetés, a DÖK és a diákság is képviseltette magát.

Tovább

Pályázati Felhívás "Diák Büfé" üzemeltetésére

A Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium pályázatot ír ki az intézmény területén (3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.), az iskolaépületben lévő „Diák Büfé” üzemeltetésére.

Pályázati felhívás letöltése

„Hajmeresztő” előadáson a KIK diákjai a Paulay Ede Színházban

2014. május 21-én ismét színházi előadáson vehettek részt iskolánk diákjai és tanárai a Paulay Ede nyomában/„Színház az egész világ” TAMOP -3.2.13-12/1-2012-463 számú pályázat jóvoltából a Kulturális és Konferenciaközpont szervezésében. Ezúttal az egri Gárdonyi Géza Színház Hajmeresztő című vígjátékát tekinthettük meg Besenczi Árpád rendezésében.

Tovább

Drogmentes Maraton a kereskedelmi iskolában

A Drogmentes Magyarországért Mozgalom minden évben megrendezi 42 napos maratonját, amely az ország összes megyéjén áthaladva több ezer km lefutásával hívja fel a figyelmet a drogok veszélyeire, és juttatja el az üzenetet: lehet valamit tenni a fiatalkorúak védelmében. A rendezvénysorozat 12 éves fennállása alatt elért eredményeinek köszönhetően az ország legnagyobb civil szervezésű drogellenes programja lett. Eddig 450 településen futottak keresztül és 900 iskola vett részt programjukban. Az út során előadásokat tartanak oktatási intézményekben, drogprevenciós anyagokat osztanak, és drogellenes aláírásokat gyűjtenek.

Tovább

Fizika verseny a KIK-ben

2014. május 15-én került sor a 9-10. évfolyamos tanulók fizika házi versenyére, amelyre 3 fős csapatokkal lehetett nevezni. Előzetes feladatként prezentációt kellett készíteniük a diákoknak egy-egy általuk kiválasztott híres magyar fizikusról, ami kutatómunkát és a témában való alapos elmélyülést igényelte.

Tovább

A Tokaji diákok szakmai gyakorlata Türingiában

csapatkép

Intézményünk a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, a Tempus Közalapítvány által 2012-ben kiírt, Egész életen át tartó tanulás program célkitűzésihez illeszkedő, sikeres pályázatot nyújtott be "Irány Türingia- Idegenforgalmi gyakorlat Németországban” címmel. A pályázást egy 2009-ben kezdődő partneri kapcsolat irányozta elő. Intézményünk kedvező, innovatív lehetőségként értékelte, hogy tanulói színvonalas külföldi környezetben kamatoztathatják itthon szerzett elméleti tudásaikat, elmélyítve azt gyakorlati tapasztalatok által úgy, hogy közben idegen nyelv-ismeretük anyanyelvi környezetben fejlődik, mobilitásuk és önállóságuk erősödik, új technológiákat és egy eltérő ország gasztronómiai, kulturális környezetét ismerhetik meg, világképük tágul.

Tovább

Alapítványi bál a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban

A Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 2014. február 6-án tartotta hagyományos – immár két évtizedre visszatekintő – alapítványi bálját. Ez minden évben remek alkalmat teremt arra, hogy az iskola tanárai, a szülők és más meghívott vendégek egy műsoros est és bál keretében találkozzanak, beszélgessenek, és együtt töltsenek el egy szórakoztató, vidám estét.

Tovább

Alapítványi hír

A Tokaji Kereskedelmi Iskola Tevékenységét Támogató Alapítvány ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik Alapítványunk javára ajánlották fel a 2012. évi személyi jövedelemadójuk 1 %-át.

Kérünk mindenkit, hogy a 2013. évi személyi jövedelemadójuk 1 %-át ismét Alapítványunk javára ajánlják fel!

Adószámunk: 18432947-2-05

Tisztelettel és köszönettel

Szabó István
az Alapítvány képviselője

Felvételi hírek

Elérhető az előzetes felvételi jegyzék.

Tovább

Farsangi mulatság a kollégiumban

A hosszú tél lezárásaként farsangi mulatságot rendeztünk a kollégiumban 2014. február 27-én. Diákjaink már hetek óta ötletelgettek, hogy kit, vagy mit tudnának megszemélyesíteni ezen az estén. A mulatságot négy különböző stílusú táncprodukció nyitotta meg. A közönség vastapssal jutalmazta mind a rock & roll, vagy a hipp-hopp produkciókat is.

Tovább

Idegen nyelvű prezentációs verseny a KIK-ben

Verseny

A fiatal korosztály tagjait digitális nemzedéknek is nevezik, hiszen beleszülettek a modern technika világába, számukra már természetes a laptopok, okostelefonok és az internet használata. A mi diákjaink is nagy érdeklődést mutatnak a számítógépen, interneten megoldható feladatok iránt. Iskolánk, a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kiemelt területként kezeli az informatika oktatását, de mellette az idegen nyelvekét is.

Tovább

Szerelmesek ünnepe iskolánkban

A hagyományokat folytatva idén is megrendezésre került a Valentin-nap iskolánkban a Diákönkormányzat rendezésében. A tanulók már hetekkel korábban készültek üzeneteikkel kedveseiknek, amelyeket az érintettek üzenőfalon olvashatták a szerelmesek napján.

Tovább

Fogyasztóvédelmi rendezvényen a KIK diákjai

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főfelügyelősége „Járási Fogyasztóvédelmi Napok” rendezvénysorozatán belül Tokajban tartott konferenciát 2013. november 20-án. A rendezvény célja a fiatalok fogyasztói ismereteinek bővítése, a tudatos vásárló jellemzőinek ismertetése volt. Iskolánkat 14. osztályos szakmenedzser tanulók képviselték, akik szakmai tanulmányaik során is kapcsolatba kerültek már ezzel a témával.

Tovább

Szalagavató a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola Szakiskola és Kollégiumban

Szalagavató 2013

2013. november 15-én került sor a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium végzőseinek szalagavató ünnepségére. Az idén 108 tanuló számára tűzték fel az osztályfőnökök az intézmény nevével díszített szalagot, ami arra figyelmeztette őket, hogy most már kézzel fogható közelségbe kerültek az érettségi és a szakmai vizsgák, a jövőjükkel kapcsolatban fontos döntéseket kell hamarosan hozniuk.

Tovább

Szakmai kirándulás Székelyföld szívében

kép - Határtalanul 2013

2013. szeptember 27-28-29-én háromnapos szakmai kiránduláson vett részt Erdélyben a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 14 szakács-pincér szakos tanulója a tizedik, tizenegyedik és tizenkettedik szakiskolai évfolyamokról, valamint két kísérő tanár.

Tovább

Őszi programok a Kollégiumban

kép - kollégiumi programok

Élményekkel teli ősz köszöntött a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulóira. A DÖK szervezésében számos program színesítette a diákok életét, melyeken nemcsak ügyességüket, hanem tudásukat is próbára tehették.

Tovább

Gólyatábor a KIK-ben

kép - kikes gólyatábor csoportkép

Régi hagyomány a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában, hogy a tanév megkezdése előtt a Diákönkormányzat Gólyatábort szervez a leendő 9. osztályosok számára, amelyben megismerhetik új osztálytársaikat, osztályfőnöküket, az iskola és a kollégium épületét és Tokaj városát mint következő éveik fontos helyszínét.

Tovább

A KIK-es diákok ismét Türingiában

kép - kikesek újra Türingiában

Iskolánk tanulói idén már negyedik alkalommal utazhattak a németországi Türingia tartományba egy hónapos szakmai gyakorlatra. Az utazás a Tempus Közalapítvány Leonardo da Vinci Egész életen át tartó tanulás program Mobilitási projektjén belül valósult meg. Az elmúlt években a sikeres pályázatok eredményeként már 54 tanuló vett részt külföldi szállodai gyakorlaton, ahol a szakmai tapasztalatszerzés mellett a nyelvtanulásra is kitűnő lehetőség nyílt.
Az utazó diákok kiválasztása már tavasszal elkezdődött. Az előző év pozitív tapasztalatainak köszönhetően nagy volt az érdeklődés a diákok körében. A 20 tanuló kiválasztása egy hosszabb folyamat eredményeként történt, amely során számot adtak nyelvi és szakmai felkészültségükről, de jelentős szerepet kapott a motiváció és az idegen kultúra megismerésének igénye is.

Tovább

Fizika verseny a megújuló energiákról

A verseny győztesei

2013. május 16-án került sor a fizikai házi verseny megrendezésére 9-10. évfolyamos tanulók számára a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában. A résztvevők saját osztályukat képviselve 3-3 fős csapatokban versenyeztek.

Tovább

Könyvtárfejlesztés a KIK-ben


OTP Fáy András Alapítvány

Tovább

Ballagás és vizsgák a KIK-ben

Ballagási kép

Izgalommal teltek 2013 májusának első napjai a KIK tizenkettedikes diákjai számára, hiszen elérkeztek középiskolai tanulmányaik végéhez, a ballagáshoz és az írásbeli érettségi vizsgákhoz. Május 2-án délután a tantestület a hagyományokhoz híven vacsorán látta vendégül a végzős diákokat, akik itt közös énekléssel köszönték meg az iskola minden dolgozójának a munkáját, majd osztályonként indultak szerenádozni, hogy külön-külön is búcsút vegyenek az őket tanító pedagógusoktól.

Tovább

Rendezvények Napja a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában

Rendezvények napja - tánc

2013. április 18-án került sor a tanév egyik legnagyobb szabású szabadidős, sport és szórakoztató eseménysorozatára a „Rendezvények Napjára” a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában, melynek megszervezésében a tantestület mellett a DÖK és a Szülői Választmány is alaposan kivette a részét.

Tovább

Szavalóverseny a KIK-ben

A Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola humán munkaközössége az idén tavasszal is szavalóversenyt szervezett a Magyar Költészet Napja alkalmából, amelyre az iskola minden irodalmat, szép verseket kedvelő diákját szeretettel vártuk.

Tovább

KIK-es szakiskolások sikere az OSZKTV-n

Az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny (OSZKTV) a szakiskolás tanulók számára kiírt tanulmányi verseny, ahol minden évben négy kategóriában indulhatnak a diákok: magyar nyelv és irodalomból, történelemből, matematika – fizikából illetve számítástechnikából.

Tovább

Határtalanul! program a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában

Europass 2012

A Határtalanul program keretében már nem először dolgozunk össze az erdélyi testvériskolánkkal. Pályázati keretek között nyílik lehetőség arra, hogy a diákjaink közös szakmai együttműködéseken vegyenek részt, úgy, hogy közben megismerik egymás városát, kultúráját, szokásait. A 2012/2013-as tanévnek a része volt idén az előkészítő szakasz, két utazás, és még várat magára egy témanap.

Tovább

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Tiop

AZ INFORMATIKAI ESZKÖZÖK KORSZERŰSÍTÉSE TOKAJ VÁROS ÁLATLÁNOS- ÉS KÖZÉPISKOLÁIBAN TIOP-1.1.1-07/1-2008-0924

Tovább

Europass mobilitási bizonyítványok átadása

Europass 2012

A Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola 2011-ben pályázatot nyújtott be a Tempus Közalapítvány Leonardo da Vinci Életen át tartó tanulás nevű Mobilitási programjához, amelynek keretein belül 20 tanuló külföldi szakmai gyakorlatára nyert támogatást.

Tovább

Szalagavató a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában

Szalagavató 2012

2012. november 16-án került sor a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola végzős diákjainak ünnepélyes szalagavatójára. A szalagtűzés régi hagyományokra tekint vissza, minden középiskolában sok-sok generáció óta ez a jelkép figyelmezteti az érettségi előtt álló diákokat, hogy a felnőttkor küszöbéhez érkeztek, felelősségteljes döntéseket kell hozniuk a jövőjükkel, továbbtanulásukkal kapcsolatban.

Tovább

Megemlékezés az október 23-i forradalomról

Nyílt nap 2012

Az idén ünnepeltük az 1956-os forradalom 56. évfordulóját, amelyről megemlékeztünk a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában is.

Tovább

Nyílt nap a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában

Nyílt nap 2012

2012. október 16-án került sor az első nyílt nap megrendezésére intézményünkben. Ekkor az érdeklődő nyolcadik osztályos tanulók és szüleik megtekinthették az iskola épületét, a kollégiumot, tanítási órákon vehettek részt, így bepillantást nyerhettek az iskola életébe.

Tovább

Határtalan zakuszka készítés Sepsiszentgyörgyön

Határtalanul 2012

A tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola 14 diákja a Határtalanul program keretében Erdélybe látogatott. A pincér-szakács tanulók 2012. október 11-13. között szakmai együttműködésben vettek részt a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában.

Tovább

Szülői értekezlet a KIK-ben

Szülői

Az iskola és a család együttműködésének fontos színterei a szülői értekezletek, különösen a kilencedik évfolyamos tanulók esetében, akik új iskolában kezdték meg tanulmányaikat. Ezért számukra minden szeptemberben már tanév megkezdése után összevont szülői értekezletet tartunk, ahol a szülőkkel szoros együttműködést igyekszünk kiépíteni.

Tovább

Pecúravató 2012

Pecuravató 2012

A tanévkezdés vidám eseményei közé tartozik a 9. évfolyam játékos avató ünnepsége, a „pecúravató”. Szervezője mindig az a végzős osztály, aki négy évvel korábban legügyesebbnek bizonyult a saját avató ünnepségén, és megnyerte azt. Az idén a 12. B osztályra hárult ez a feladat, és alapos szervező munkával láttak hozzá, hogy minden tökéletesen sikerüljön.

Tovább

Egész életen át tartó tanulás

csoportkép

Intézményünk a tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola, a Tempus Közalapítvány által 2011-ben kiírt, Egész életen át tartó tanulás program célkitűzésihez illeszkedő, sikeres pályázatot nyújtott be "Tokaji diákok idegenforgalmi tapasztalatszerzése Németország "zöld szívében", Türingiában.” címmel.

Tovább

Ifjúsági táborokban a KIK diákjai: Vác, Pécs, Zsobok…

anyanyelvi tábor - csoportkép

Immár harmadik éve képviselhettük a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolát az évente megrendezésre kerülő Országos Ifjúsági Anyanyelvi Táborban. 2010 nyarán a Beszélni nehéz! szakkör tagjaiként ketten látogathattunk el Vácra. Itt ismerkedtünk meg komolyabban az anyanyelvápolással a különböző előadások, kirándulások, nyelvi játékok és feladatok segítségével.

Tovább

Gólyatábor a KIK-ben

kép - kikes gólyatábor csoportkép

Régi hagyomány a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában, hogy a tanév megkezdése előtt a Diákönkormányzat Gólyatábort szervez a leendő 9. osztályosok számára, amelyben megismerhetik új osztálytársaikat, osztályfőnöküket, az iskola és a kollégium épületét és Tokaj városát mint következő éveik fontos helyszínét.

Tovább

A KIK-es diákok ismét Türingiában

kép - kikesek újra Türingiában

Iskolánk tanulói idén már harmadik alkalommal utazhattak a németországi Türingia tartományba egy hónapos szakmai gyakorlatra. Az utazás a Tempus Közalapítvány Leonardo da Vinci Egész életen át tartó tanulás program Mobilitási projektjén belül valósult meg. Az elmúlt években a sikeres pályázatok eredményeként már 34 tanuló vett részt külföldi szállodai gyakorlaton, ahol a szakmai tapasztalatszerzés mellett a nyelvtanulásra is kitűnő lehetőség nyílt. Az utazó diákok kiválasztása már tavasszal elkezdődött. Az előző év pozitív tapasztalatainak köszönhetően nagy volt az érdeklődés a diákok körében. A 20 tanuló kiválasztása egy hosszabb folyamat eredménye, amely során számot adtak nyelvi és szakmai felkészültségükről, de fontos volt a motiváció és az idegen kultúra megismerésének igénye is.

Tovább

Látogatás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárban

kép - kikesek a levéltárban

Gyermekként szinte mindenki megcsodálhatta a múzeumokban őrzött értékes műtárgyakat, de csak nagyon kevesen jutunk el a történeti forrásokat őrző levéltárakba. A tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola történelem fakultációs diákjainak, köztük nekem is, április 17-én lehetőségünk volt betekintést nyerni a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárba, ahol sok érdekes dolgot tudtunk meg, és egy felejthetetlen élményben volt részünk.

Tovább

Tavasszal is diákélet a KIK-ben

A Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában 2012. március 30-án került megrendezésre az éves Diákközgyűlés. Az eddigiekhez hasonlóan az osztályok előre, írásban jelezték észrevételeiket, problémáikat. A felvetések megvitatása után Csikai Péter DÖK vezető lemondott, hiszen már végzős, így feladatát nem tudja ellátni a továbbiakban. A javaslattétel és a szavazás után Fábián Gerda 11. A osztályos tanuló vette át a Diákönkormányzat koordinálását.

Tovább

Légy füstmentes! Interaktív program a KIK-ben

kép az ünnepségről

2012. március 27-én került megrendezésre a Légy füstmentes! címre keresztelt tájékoztató és vetélkedő a KIK kollégiumában. A program első felében prezentációs bemutatóval egybekötött tájékoztatót tartottunk a kollégistáknak arról, hogy milyen változások jelentek meg az egészségvédelmi törvény kapcsán. Ennek keretében felhívtuk a tanulók figyelmét arra, mennyire káros a dohányzás és milyen lehetőségeik vannak, ha segítséget szeretnének ezzel kapcsolatban.

Tovább

MEGEMLÉKEZÉS 1848. MÁRCIUS 15-RŐL

kép az ünnepségről

2012. március 15-én ünnepelte az ország az 1848-as forradalom és szabadságharc 164. évfordulóját, s a hagyományokhoz híven a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola is megemlékezett a nevezetes eseményről.

Tovább

Újra Fidelio vizsgák a KIK-ben

Iskolánkban, a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában kilenc éve folyik idegenforgalmi szakmenedzser képzés. A négy félévig tartó oktatás során megszerezhető végzettség igen jó elhelyezkedési lehetőséget biztosít végzett tanulóink számára, illetve a szakmai képzés után járó pontok jelentősen megnövelik a bejutási esélyt a szakirányú főiskolákra.

Tovább

Angol nyelvi versenyek a KIK-ben

kép versenyrol

Nagy örömünkre szolgált, hogy diákjaink versenyző kedve ebben a tanévben sem hagyott alább. Az első félévben szervezett ország ismereti versenyre szép számmal jelentkeztek a tanulók, így 23 csapattal indultunk neki a megmérettetésnek.

Tovább

Légy a KIK szív része!

kép a bizonyítványok átadásáról

Az idei Valentin-nap egy felhívással kezdődött, melynek keretében arra kérte a DÖK a diákokat, hogy jöjjenek pirosba és alkossák meg a KIK szívet. A szerelmesek ünnepe a délelőttöt rendhagyóvá tevő műsorszámokkal indult.

Tovább

Farsangi mulatság a KIK kollégiumában

Régi hagyomány, hogy farsang időszakában vidám mulatságot rendezünk a kollégiumban. Az idén 2012. február 9-én került sor a télbúcsúztatóra. A rendezvényt vidám műsor nyitotta, mely énekes és táncos bemutatókból illetve világsztárok paródiáiból állt. A sztárparádét a jelmezesek felvonulása követte. Ötletes maskarákba bújt diákok tették színesebbé az estét, igyekezetüket a zsűri díjazta.
A program további részében a Konfetti zenekar játszott a színpadon, és fergeteges hangulat kerekedett a táncparketten. A kevésbé „táncos lábú” kollégisták a teaházban élvezhették a forró, ízletes italokat a nagy hidegben.
A Konfetti zenekart „Dj Matyó” követte, aki a diszkó zenéért felelt a mulatságon. Jó hangulatban telt a télbúcsúztató farsang az idén is.

Tovább a farsangi képekhez

1 2 3